Skip to main content

Nieuwe RefWorks: Welkom

Verzamel, organiseer, annoteer en citeer publicaties met

Wat is de nieuwe RefWorks?

Deze nieuwe update van RefWorks is een nieuwe manier van verzamelen, beheren en citeren van onderzoekspublicaties.  Het heeft dezelfde mogelijkheden als de oude 'legacy' RefWorks en een gemakkelijke, meer intuïtieve interface.
We raden u aan te starten met de nieuwe RefWorks zodra dat mogelijk is.  

WAARSCHUWING:

  • Werk niet met én de oude én de nieuwe RefWorks in 1 Word-document
    Het gebruik van de oude en de nieuwe RefWorks in hetzelfde Word-document zal waarschijnlijk leiden tot problemen. Schakel daarom niet middenin een project over naar de nieuwe RefWorks, maar rond het project eerst af in de oude RefWorks en start bij uw nieuwe project met de nieuwe RefWorks.
  • Gebruik de oude RefWorks voor een systematic review
    Als u werkt met een groot aantal referenties (meer dan honderd), bijvoorbeeld voor een systematic review, dan raden wij aan om nog de oude RefWorks te gebruiken. In de oude versie kunt u namelijk alle referenties in een folder in 1x selecteren. In de nieuwe RefWorks kunt u maximaal 100 referenties per keer selecteren. 

Account aanmaken

Er is een institutioneel account beschikbaar voor medewerkers en studenten van de RUG en het UMCG, dat omvat 10GB voor opslag van documenten, onbeperkt delen binnen en buiten de instelling, technische ondersteuning via telefoon en e-mail, training en meer.

Maak als volgt een RefWorks account aan:

  1. Ga naar http://refworks.proquest.com en klik op de “sign up” link.
  2. Vul uw gegevens in en gebruik uw institutionele e-mailadres (RUG of UMCG), u kunt u niet aanmelden met @outlook.com, @gmail.com, etc..  Door uw institutionele e-mailadres te gebruiken weet Proquest of u recht hebt op een intitutioneel account (met alle bovengenoemde voordelen!). U krijgt een e-mail met een link om uw registratie te voltooien.

Leer meer over RefWorks:

De oude RefWorks

‚Äč

Mendeley

Een soortgelijk programma als RefWorks is Mendeley:

Contact

Els Kloens's picture
Els Kloens
Contact:
Questions about RefWorks? refman@umcg.nl
(050-36) 16185
Website / Blog Page
Subjects:- Medicine

Contact

Guus van den Brekel's picture
Guus van den Brekel
Contact:
CMB, UMCG

+3150 3632632
Website / Blog Page
Social:Twitter Page
Subjects:- Medicine

Webinars

RefWorks biedt ook verschillende webinars aan:
Aankomende sessies en opnames

Handleidingen

Dit zijn Engelstalige handleidingen voor de belangrijkste nieuwe opties van de nieuwe RefWorks. U kunt ze ook vinden op de ProQuest Refworks Customer Resources Page