Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Informatie over het gebruik van tijdschriften

Tijdschriften

Tijdschriftartikelen geven opinies en ontwikkelingen over uiteenlopende onderwerpen binnen een vakgebied. De papieren uitgaven kunnen in de bibliotheek geraadpleegd worden. Het voordeel van het doorbladeren van de papieren uitgave is, dat je een auteurs- en zakenregister kunt raadplegen, waardoor je misschien op een idee kunt komen voor een onderwerp.

Digitaal bladeren in tijdschriften
Van een aantal in het overzicht genoemde tijdschriften zijn artikelen te vinden in Picarta. Als je die wilt bekijken zoek je de titel van het tijdschrift in Picarta op, kies daarna voor de gewenste aflevering. Van de artikelen worden alleen de titelgegevens zichtbaar, de volledige tekst van het artikel is in de papieren uitgave te raadplegen.

Digitaal bladeren in Rechtsorde  of Legal Intelligence

Indien een tijdschrift opgenomen is in Rechtsorde dan ga je naar: "bladeren" daarna naar tijdschriften. Zoek het tijdschrift op in de lijst en bekijk de verschillende aflveringen.

Tip: Bij "eigen pagina" kun je een persoonlijke pagina maken.

Indien je hierop inlogt en je gaat naar: laatste afleveringen dan kun je deze aanvinken. Hierdoor wordt je geattendeerd op een bepaald tijdschrift.

Tips voor studenten belasting rechtEen belangrijke bron die online te raadplegen is: De NDFR
Deze bron is op twee manieren te raadplegen. Zoek de titel op in de catalogus en gebruik de aangeboden link.
Daarnaast is deze bron ook te vinden via: de electronische collectie en favoriete links.

Een andere belangrijke bron die online te raadplegen is: De IBFD
International Bureau of Fiscal Documentation

{{subjectTitle}}

{{subjectGuides}}

Questions? Ask the experts:

Subjects: Faculty of Law