Skip to main content

Nieuwe RefWorks - verzamel, organiseer, annoteer en citeer publicaties: Welkom

Verzamel, organiseer, annoteer en citeer publicaties met de nieuwe RefWorks

Wat is RefWorks?

Deze update van RefWorks is de nieuwe manier om publicaties te verzamelen, organiseren, annoteren en citeren. Het heeft dezelfde functionaliteit als de oude 'Legacy' RefWorks, maar met een makkelijkere, meer intuitieve interface.

Twee versies: de oude en de nieuwe RefWorks

Deze LibGuide gaat over de nieuwe RefWorks, maar er is ook nog een oude 'Legacy' RefWorks. De oude versie blijft de komende jaren ook beschikbaar. Voordat u overstapt van de oude naar de nieuwe versie zou u onderstaande factoren in overweging moeten nemen:‚Äč

  • Voor doorsnee gebruik is de nieuwe RefWorks aan te bevelen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de extra mogelijkheden die de nieuwe versie biedt (zoals pdf's toevoegen en annoteren, gebruiken in Google Docs)
  • Voor intensief gebruik, bijvoorbeeld voor een systematic review, waarbij u honderden of zelfs duizenden referenties gebruikt, adviseren wij om nog de oude 'legacy' RefWorks te blijven gebruiken.
    Reden: in de oude RefWorks kunt u alle referenties in een folder selecteren met één klik, om ze te bewerken of te verplaatsen, ongeacht het aantal referenties in die folder. In de nieuwe RefWorks kunt u alleen per pagina referenties selecteren, tot een maximum van slechts 100 referenties per keer.

WAARSCHUWING:

Werk niet met én de oude én de nieuwe RefWorks in 1 Word-document, dat zal waarschijnlijk leiden tot problemen. Schakel daarom niet middenin een project over naar de nieuwe RefWorks, maar rond het project eerst af in de oude RefWorks en start bij uw nieuwe project met de nieuwe RefWorks.

Oefenvragen over importeren en beheren van referenties in RefWorks

Account aanmaken

Er is een institutioneel account beschikbaar voor medewerkers en studenten van de RUG en het UMCG, dat omvat 10GB voor opslag van documenten, onbeperkt delen binnen en buiten de instelling, technische ondersteuning via telefoon en e-mail, training en meer.

Maak als volgt een RefWorks account aan:

  1. Ga naar http://refworks.proquest.com en klik op de “sign up” link.
  2. Vul uw gegevens in en gebruik uw institutionele e-mailadres (RUG of UMCG), u kunt u niet aanmelden met @outlook.com, @gmail.com, etc..  Door uw institutionele e-mailadres te gebruiken weet Proquest of u recht hebt op een intitutioneel account (met alle bovengenoemde voordelen!). U krijgt een e-mail met een link om uw registratie te voltooien.

Leer meer over RefWorks:

De oude RefWorks

Mendeley

Een soortgelijk programma als RefWorks is Mendeley:

Vragen over RefWorks? Stel ze ons!

Guus van den Brekel Els Kloens

Aankomende workshops RefWorks

Webinars

RefWorks biedt ook verschillende webinars aan:
Aankomende sessies en opnames

Handleidingen

Dit zijn Engelstalige handleidingen voor de belangrijkste nieuwe opties van de nieuwe RefWorks. U kunt ze ook vinden op de ProQuest Refworks Customer Resources Page

Vertel het ons

Uw ervaringen, op- en aanmerkingen

Wat zijn uw ervaringen met de CMB? Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties of complimenten? Wij horen het graag.