Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Nieuwe RefWorks - verzamel, organiseer, annoteer en citeer publicaties: Welkom

Verzamel, organiseer, annoteer en citeer publicaties met de nieuwe RefWorks

Wat is RefWorks?

Deze update van RefWorks is de nieuwe manier om publicaties te verzamelen, organiseren, annoteren en citeren. Het heeft dezelfde functionaliteit als de oude 'Legacy' RefWorks, maar met een makkelijkere, meer intuitieve interface.

Account aanmaken

Er is een institutioneel account beschikbaar voor medewerkers en studenten van de RUG en het UMCG, dat omvat 10GB voor opslag van documenten, onbeperkt delen binnen en buiten de instelling, technische ondersteuning via telefoon en e-mail, training en meer.

Maak als volgt een RefWorks account aan:

  1. Ga naar http://refworks.proquest.com en klik op de “sign up” link.
  2. Vul uw gegevens in en gebruik uw institutionele e-mailadres (RUG of UMCG), u kunt u niet aanmelden met @outlook.com, @gmail.com, etc..  Door uw institutionele e-mailadres te gebruiken weet Proquest of u recht hebt op een intitutioneel account (met alle bovengenoemde voordelen!). U krijgt een e-mail met een link om uw registratie te voltooien.

Leer meer over RefWorks:

De oude RefWorks

Twee versies: de oude en de nieuwe RefWorks

WAARSCHUWING:

Werk niet met én de oude én de nieuwe RefWorks in 1 Word-document, dat zal waarschijnlijk leiden tot problemen. Schakel daarom niet middenin een project over naar de nieuwe RefWorks, maar rond het project eerst af in de oude RefWorks en start bij uw nieuwe project met de nieuwe RefWorks.

Lees meer over de oude RefWorks

EndNote en Mendeley

Vergelijkbare programma's als Refworks zijn EndNote en Mendeley:

Tutorial RefWorks

Vragen? Stel ze ons!

Guus van den Brekel Robin Ottjes

Chat met de CMB

Stel je vraag aan de Centrale Medische Bibliotheek tijdens onze openingsuren.

Webinars

RefWorks biedt ook verschillende webinars aan:
Aankomende sessies en opnames

Handleidingen

Dit zijn Engelstalige handleidingen voor de belangrijkste nieuwe opties van de nieuwe RefWorks. U kunt ze ook vinden op de ProQuest Refworks Customer Resources Page

Vertel het ons

Uw ervaringen, op- en aanmerkingen

Wat zijn uw ervaringen met de CMB? Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties of complimenten? Wij horen het graag.