Skip to main content

Nieuwe RefWorks - verzamel, organiseer, annoteer en citeer publicaties: Slepen en handmatig invoeren

Verzamel, organiseer, annoteer en citeer publicaties met de nieuwe RefWorks

Handmatig referenties toevoegen

Om een item toe te voegen aan RefWorks klikt u op het Add a reference icoontje  bovenaan de pagina. Als u het item toe wilt voegen aan een bestaande collectie, selecteer die collectie dan eerst en klik daarna op het Add a reference icoontje .

Er zijn drie opties:

 1. Een document uploaden​
  U kunt een Word-document of PDF vanaf uw computer uploaden via Upload document. U kunt het document ook naar de Upload document box slepen. Slechts 1 document per keer. Hou er rekening mee dat de referentie vaak incompleet is, u zult de velden dan handmatig aan moeten vullen.
 2. Referenties importeren
  Met Import References kunt u ook een set referenties importeren vanuit een tekstdocument, bijvoorbeeld een RIS-document U kunt het document ook slepen naar de Import References box.
 3. Nieuwe referentie aanmaken
  Met Create new reference kunt u handmatig bibliografische gegevens toevoegen of een PDF-document importeren. 

Tip:  Wilt u meerdere PDF's toevoegen aan RefWorks? Dan kunt u ze allemaal selecteren en in 1 keer naar RefWorks slepen. RefWorks maakt dan aparte referenties voor elk document.

Ongeacht welke optie u kiest, RefWorks zal altijd automatisch proberen de velden van de referentie aan te vullen.

Vraag RefWorks om suggesties

Als u een referentie handmatig toevoegt ziet u de optie Find and complete a reference using the title. Als u daarop klikt doet RefWorks u suggesties op basis van de ingevoerde gegevens (deel van de titel, auteursnaam, enz.). Als een suggestie overeenkomt met wat u zoekt, dan hoeft u er alleen op te klikken, alle velden zullen worden ingevuld.  

Zo laat u RefWorks suggesties doen:

 1. Klik op het Add a reference icoontje  en selecteer and select Create new reference
 2. Begin met het typen van de titel or een auteursnaam
 3. Klik op het bliksemicoontje Find and complete
 4. Scroll naar beneden om de suggesties te zien onder Did you mean one of these? en klik op de titel die u wilt toevoegen 
 5. Sla de gegevens op

Een of meer documenten uploaden vanaf uw computer

RefWorks maakt het makkelijk om documenten toe te voegen - sleep er gewoon een of meer PDF's naartoe en RefWorks zoekt de gegevens erbij. Hou er wel rekening mee dat de gegevens soms incompleet en incorrect kunnen zijn.

Als u documenten wilt toevoegen aan een specifieke collectie, zorg dan eerst dat u die collectie (folder) op uw scherm hebt staan en sleep dan de documenten daar naartoe. Als u er meerdere documenten heensleept, zal RefWorks een apart item maken voor elk document. U kunt natuurlijk ook de documenten toevoegen aan All Documents en ze naderhand onderbrengen bij een collectie. 

Als u niet precies weet waar het document op uw computer staat, kunt u ook klikken op het Add a reference icoontje , op Import reference klikken en dan te kiezen voor 'drop file here' of te zoeken op uw computer.  

Let op: Met deze optie kunt u maar 1 document per keer uploaden

Hoe u ook documenten toevoegt, RefWorks zal u altijd proberen te helpen de gegevens aan te vullen door gelijkende titels te laten zien die u kunt selecteren.

Als RefWorks geen of onvoldoende referentie-gegevens toevoegt, dan kunt u handmatig de gegevens aanvullen. Klik dan wel op de Save button om de gegevens op te slaan.

Vragen? Stel ze ons!

Guus van den Brekel Els Kloens

Chat met de CMB

Stel je vraag aan de Centrale Medische Bibliotheek tijdens onze openingsuren.

Aankomende Workshops RefWorks