Skip to main content

Nieuwe RefWorks - verzamel, organiseer, annoteer en citeer publicaties: Items toevoegen aan RefWorks

Verzamel, organiseer, annoteer en citeer publicaties met de nieuwe RefWorks

Kies een database

U kunt referenties importeren vanuit bibliografische databases, zoals PubMed.

Klik hieronder op de database die u wilt gebruiken:

Artikelen uit PubMed opslaan in RefWorks

  1. Zoek in PubMed naar de gewenste publicatie(s).
  2. Vink een of meer artikelen aan of selecteer niets om de hele set te exporteren
  3. Klik op  Send to








     
  4. Selecteer Citation Manager
    Of als het om meer dan 200 artikelen gaat: vink File aan en selecteer dan FormatMEDLINE
  5. Klik op Create File
  6. Het bestand ´citations.nbib´ is opgeslagen op uw computer (normaalgesproken onder ´My Downloads´)
     
  7. Ga naar RefWorks: klik het Plus-icoontje aan












     
  8. Kies Import References en selecteer het ´citations.nbib´ bestand op uw computer
  9. Klik op Open
  10. Klik op ´Search for the format´ en kies: NLM PubMed
  11. Klik op Import

 

Zoek in PubMed via RefWorks

  1. Ga naar RefWorks: Search Databases
  2. Selecteer PubMed
  3. Type een of meer zoektermen in (u kunt hier ook zoeken op een of meer PubMed-ID's)
  4. Klik op Search
  5. Importeer de gewenste referenties

Artikelen uit Embase opslaan in RefWorks

  1. Voer een zoekactie uit en selecteer de referenties die u wilt exporteren door ze aan te vinken.
     
  2. Export
     
  3. RefWorks Direct Export in het afrolmenu
     
  4. Export
     
  5. U ziet dan de melding: Your data is ready to be submitted to RefWorks
     
  6. Submit to Refworks
     
  7. Log in bij RefWorks indien nodig
     
  8. Uw records zullen verschijnen in de Last Imported folder .
     
  9. Het is aan te bevelen om de geïmporteerde referenties eerst te ontdubbelen. De werkwijze vindt u onder het kopje Ontdubbelen

Grote set invoeren

Vanuit Embase kunt u een grote set referenties het beste importeren in RefWorks als RIS-bestand, al duurt het vaak wel even. Dat gaat zo:

  • Kies in Embase voor Export
  • Selecteer Export format: RIS format
  • Export

Ga dan naar RefWorks

  • Klik op het plusje
  • Klik op Import References
  • Klik op Select a file from your computer

Het is aan te bevelen om de geïmporteerde referenties eerst te ontdubbelen. De werkwijze vindt u onder het kopje Ontdubbelen

Artikelen uit Cochrane Library opslaan in RefWorks

  1. Om een ​​paar referenties te exporteren: Vink elke referentie aandie u wilt importeren en klik op de link Export Selected bovenaan de resultatenlijst
    Om alle resultaten in 1x te exporteren: Als u alle resultaten van een zoekopdracht wilt exporteren, selecteert u Export All
     
  2.  Kies de computer die u gebruikt (PC, Mac of UNIX / LINUX).
     
  3.  Maak uw keuze voor Citation Only of Citation And Abstract.
     
  4.  Klik op Export Citation.
     
  5.  Sla het tekstbestand op, waar u het later terug kunt vinden.
     
  6.  Log in op RefWorks.
     
  7.  Klik op de plus-knop in de werkbalk en selecteer Import references 
     
  8.  Sleep uw tekstbestand naar de aangegeven ruimte OF klik op Select a file from your computer, selecteer het tekstbestand dat u hebt opgeslagen en klik op Open.
     
  9.  RefWorks zal vragen in welk formaat het bestand heeft. Type Cochrane Library en selecteer vervolgens de database die u gebruikte in het keuzemenu.
     
  10. Klik op Import
     
  11. Uw records worden automatisch gedownload en verschijnen in de map Last Imported.
     
  12. Het is aan te bevelen om de geïmporteerde referenties eerst te ontdubbelen. De werkwijze vindt u onder het kopje Ontdubbelen

Artikelen opslaan uit EBSCOhost databases (zoals: PsycINFO, CINAHL)

  1. Doe een zoekactie 
    (wilt u meer dan 50 records in 1x opslaan in RefWorks? Ga dan verder bij: 'Een groot aantal records importeren')
  2. Klik op het Add to folder icoontje bij elk van de artikelen die u wilt opslaan
  3. Klik op het Folder icoontje rechtboven
  4. Selecteer de referenties opnieuw
  5. Klik op Export
  6. Selecteer Direct Export to RefWorks 

    Let op: Wilt u dat de artikelen na het exporteren in de folder blijven staan, vink dan Remove these items from folder after saving optie uit
  7. Klik op de Save button 
  8. Kies de RefWorks versie die u gebruikt: 
  9. Klik op OK
  10. Er opent zich een nieuw tabbald (het vorige tabblad kunt u sluiten) waar uw referenties verschijnen in de Last Imported Folder 

Een groot aantal records uit CINAHL opslaan in RefWorks

Met de databases van EBSCO (zoals PsycINFO en CINAHL) kun je maar 50 records per keer exporteren naar RefWorks. Het is wel mogelijk om meer referenties te importeren, tot 2.500 records (of 3 MB) per keer. 

  • Doe een zoekactie in een EBSCO database, bijv. PsycINFO
  • Op de EBSCO results page – onder de Share optie, zie u onderaan een link met de tekst: "Email a link to download exported results"
  • Selecteer deze link en type uw e-mailadres 
  • Kies de optie: RIS Format  
  • Kies dan Send 
  • U krijgt nu een link toegemaild van een zip-file van de records in RIS-formaat. Het duurt soms een paar minuten voordat u de e-mail krijgt.

Vervolgens importeert u de referenties in RefWorks:

  • Als u de e-mail heeft gekregen, klik op de link naar het zip-bestand en selecteer Open
  • Klik dan op de naam van het bestand met uw rechtermuisknop en selecteer Open
  • U krijgt een lijstje van programma's te zijn waarmee u het bestand kunt openen – kies Notepad.
  • Als u het bestand heeft geopend in Notepad, selecteer FileSave As, geef het bestand een naam en zorg dat u het opslaat als een tekst document (.txt).
  • Ga naar RefWorks, klik op het plus-teken en dan op Import References.
  • Kies bij Import Filter/Data Source: RIS Format
  • Kies bij Database: RIS Format.
  • Zoek het tekstbestand op en klik op Import
  • Het kan een paar minuten duren voor het geïmporteerd is in RefWorks 

Artikelen opslaan uit EBSCOhost databases (zoals: PsycINFO, CINAHL)

  1. Doe een zoekactie 
    (wilt u meer dan 50 records in 1x opslaan in RefWorks? Ga dan verder bij: 'Een groot aantal records importeren')
  2. Klik op het Add to folder icoontje bij elk van de artikelen die u wilt opslaan
  3. Klik op het Folder icoontje rechtboven
  4. Selecteer de referenties opnieuw
  5. Klik op Export
  6. Selecteer Direct Export to RefWorks 

    Let op: Wilt u dat de artikelen na het exporteren in de folder blijven staan, vink dan Remove these items from folder after saving optie uit
  7. Klik op de Save button 
  8. Kies de RefWorks versie die u gebruikt: 
  9. Klik op OK
  10. Er opent zich een nieuw tabbald (het vorige tabblad kunt u sluiten) waar uw referenties verschijnen in de Last Imported Folder 

Een groot aantal records uit CINAHL opslaan in RefWorks

Met de databases van EBSCO (zoals PsycINFO en CINAHL) kun je maar 50 records per keer exporteren naar RefWorks. Het is wel mogelijk om meer referenties te importeren, tot 2.500 records (of 3 MB) per keer. 

  • Doe een zoekactie in een EBSCO database, bijv. PsycINFO
  • Op de EBSCO results page – onder de Share optie, zie u onderaan een link met de tekst: "Email a link to download exported results"
  • Selecteer deze link en type uw e-mailadres 
  • Kies de optie: RIS Format  
  • Kies dan Send 
  • U krijgt nu een link toegemaild van een zip-file van de records in RIS-formaat. Het duurt soms een paar minuten voordat u de e-mail krijgt.

Vervolgens importeert u de referenties in RefWorks:

  • Als u de e-mail heeft gekregen, klik op de link naar het zip-bestand en selecteer Open
  • Klik dan op de naam van het bestand met uw rechtermuisknop en selecteer Open
  • U krijgt een lijstje van programma's te zijn waarmee u het bestand kunt openen – kies Notepad.
  • Als u het bestand heeft geopend in Notepad, selecteer FileSave As, geef het bestand een naam en zorg dat u het opslaat als een tekst document (.txt).
  • Ga naar RefWorks, klik op het plus-teken en dan op Import References.
  • Kies bij Import Filter/Data Source: RIS Format
  • Kies bij Database: RIS Format.
  • Zoek het tekstbestand op en klik op Import
  • Het kan een paar minuten duren voor het geïmporteerd is in RefWorks 

Importeer publicaties vanuit SmartCat in RefWorks

  1. Zoek in SmartCat de gewenste publicatie
     
  2. Klik rechts op Cite (of Exporteren als u de Nederlandse versie gebruikt)


     
  3. Kies Export to RefWorks
  4.  Login bij RefWorks indien nodig
     
  5. Uw records zullen verschijnen in de Last Imported Folder
Loading ...

Artikelen opslaan met de Save to RefWorks button

RefWorks heeft een tool die u kunt installeren in uw browser genaamd de Save to RefWorks button. De Save to RefWorks button pakt informatie van een webpagina of artikel (zoals de titel, auteurs, jaar) en voegt het toe aan uw RefWorks- bibliotheek.

Maar: op dit moment werkt deze button niet goed samen met de versie van Ïnternet Explorer die het UMCG aanbiedt. Ook neemt de button maar een beperkte hoeveelheid gegevens mee.

Om de Save to RefWorks button toe te voegen aan uw browser, klik op het More icoontje  en selecteer Tools.  U kunt dan de Save to RefWorks button simpelweg slepen naar uw browser. Als u het geïnstalleerd hebt, kunt u naar een willekeurige website gaan en de gegevens meenemen  door op de Save to RefWorks button te klikken.

 

Vragen over RefWorks? Stel ze ons!

Guus van den Brekel Els Kloens

Chat met de CMB

Stel je vraag aan de Centrale Medische Bibliotheek tijdens onze openingsuren.

Aankomende Workshops RefWorks