Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Quick Links Rechten: Collectie

Welkom

Deze library guide bevat een overzicht van relevante bronnen voor studenten en medewerkers van de de faculteit Rechten.

Raadpleeg voor een overzicht van alle -ook niet rechten gerelateerde- bronnen de complete digitale bronnenlijst.

Juridische verwijzingen en afkortingenlijsten Belgiƫ

Law in Europe - Belgiƫ

Law in Europe - Frankrijk

Tijdschriften Papieren Kern

De meeste papieren tijdschriften bevinden zich in het magazijn. De archieven van de tijdschriften hieronder genoemd staan op de derde verdieping van de UB. De meest recente edities van lopende tijdschriften bevinden zich op de eerste verdieping.

SmartCat

Overzichten en handleidingen

Staatsbladen tot 1995 DIGITAAL

Digitale versies van het Staatsblad van voor 1995 zijn te vinden op www.delpher.nl. Kies in Delpher voor: ‘tijdschriften’ en daarna: ‘uitgebreid’ zoeken. In het zoekveld: ‘titel tijdschrift’ zoek je op: ‘Staatsblad’ en in het zoekveld: '1951 PROX 220'.

‘PROX’ is de zoekoperator waarbij je in Delpher kunt aangeven dat twee termen (in dit geval het jaar 1951 en het volgnummer 220), dicht bij elkaar moeten staan.

Staatscourant tot 1950 en vanaf 2009 DIGITAAL

Digitale versies van de Staatscourant tot 1950 zijn te vinden op www.delpher.nl. Kies in Delpher voor: ‘kranten’ en daarna: 'uitgebreid’ zoeken. Geef in het datumveld aan welke datum je zoekt. Bijvoorbeeld Staatscourant van 2 mei 1949. De periode 1950-1995 is niet digitaal beschikbaar en alleen in te zien bij de Koninklijke bibliotheek in Den Haag. Meer informatie is te vinden op: https://www.kb.nl/themas/geschiedenis-en-cultuur/moderne-geschiedenis/staatscourant.