Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Toegang tot onze elektronische collectie

Veel van onze boeken en tijdschriften zijn digitaal beschikbaar. Met je UMCG-account of proxy-account heb je ook buiten het UMCG toegang tot de hele online bibliotheekcollectie van het UMCG en de Universiteit Groningen!

Waar vind ik al die boeken en tijdschriften?

 • Deze Wenckebach Library Guide
  In de Library Guide waar je nu bent, vind je lijsten met studieboeken en tijdschriften speciaal samengesteld voor Wenckebach-studenten. Aan de icoontjes zie je direct of het elektronisch beschikbaar is. Als dat zo is: klik op de titel en dan in het volgende scherm op ‘eBook bekijken’ of op ‘Toegang tijdschrift’. Gedrukte boeken kun je lenen bij de balie van de CMB.
   
 • SmartCat-catalogus
  Je kunt ook zelf een boek of tijdschrift opzoeken in onze catalogus SmartCat. Daarin vind je het hele bezit van de bibliotheek. Als de publicatie elektronisch beschikbaar is, dan staat er een link bij:  ‘eBook bekijken’ of  ‘Toegang tijdschrift’. Gedrukte boeken kun je lenen bij de balie in de CMB.
   
 • Databases met tijdschriftartikelen
  Gebruik één van onze databases - zoals PubMed of Embase -  voor het zoeken van tijdschriftartikelen. Klik op de Get-it-knop om door te gaan naar de volledige tekst van de publicatie (alleen als het in onze collectie is opgenomen).
   
 • Gedrukte boeken en tijdschriften in de Centrale Medische Bibliotheek (CMB)
  In de CMB is een 'Verpleegkunde'-kast met paramedische en verpleegkundige boeken. Deze boeken kun je lenen bij de balie.
  Ook vind je in de CMB gedrukte tijdschriften, zoals het 'AORN journal' of 'OK Operationeel'. Die zijn alleen ter inzage of om een kopie uit te maken.

Hoe log ik in?

Ben je in het bezit van een UMCG-account, dan kun je daarmee buiten het UMCG inloggen voor toegang tot onze collectie, bijvoorbeeld vanaf huis.

Binnen het UMCG-netwerk is inloggen nooit nodig, je kunt direct door naar de volledige tekst van een publicatie (als die tenminste in onze collectie beschikbaar is).

Tip: ga altijd via de bibliotheek-website of deze library guide naar een database of publicatie. Binnen het UMCG krijg je dan vanzelf toegang, buiten het UMCG verschijnt er een inlogscherm.
 

Inloggen buiten het UMCG-netwerk
Heb je een e-book of e-tijdschrift of artikel gevonden?

 • Klik dan op de link 'eBook bekijken' of 'Toegang tijdschrift' of (in een database) op de Get-it-knop
 • Buiten het UMCG-netwerk krijg je nu vanzelf een inlogscherm
 •  Kies 'Log-in for UMCG' en login met je UMCG-account

Je hebt via de CMB Bibliotheek een zogenaamd proxy-account gekregen. De inloggegevens heb je via de mail ontvangen.
Hiermee kun je inloggen om bij de volledige tekst van een publicatie te komen.

Tip: ga altijd via de bibliotheek-website of deze library guide naar een database of publicatie. Binnen het UMCG krijg je dan vanzelf toegang, buiten het UMCG verschijnt er een inlogscherm.
 

Heb je een e-book, e-tijdschrift of artikel gevonden?

 • Klik dan op de link 'eBook bekijken' of 'Toegang tijdschrift' of (in een database) op de Get-it-knop:
 • Buiten het UMCG-netwerk krijg je nu vanzelf een inlogscherm
 • Kies 'Log-in for other users' en log in met de inloggegevens van je proxy-account.

 

Bekijk dit filmpje over het inzien van een e-book

Gebruik maken van computers in de Centrale Medische Bibliotheek

Locatie 'CMB Bibliotheek'

Vraag bij de balie of wij je in willen loggen met een gastaccount om gebruik te maken van de computers.
Route CMB Bibliotheek

{{subjectTitle}}

{{subjectGuides}}

All our experts:

Subjects: Faculty of Medical Sciences