Skip to main content

SmartCat: Home

zoekmachine Universiteitsbibliotheek Groningen

Smartcat

SmartCat

 

SmartCat is de bibliotheekcatalogus van de Universiteitsbibliotheek van de RUG (UB Binnenstad, UB Zernike en CMB). U vindt hierin alle boeken, e-books, tijdschriften, e-journals, handschriften, kaarten, dvd's enz. van de Universiteitsbibliotheek, met informatie over de plaatsing en beschikbaarheid van gedrukt materiaal, en links naar de online toegankelijke collectie.


SmartCat is ook een zogeheten 'discovery tool'. Anders dan bij traditionele bibliotheekcatalogi vindt u in SmartCat ook artikelen uit e-journals. Ook kunt u er de collecties van andere Nederlandse en buitenlandse bibliotheken mee doorzoeken.

Een SmartCat account

Als u alleen wilt zoeken in SmartCat hoeft u niet in te loggen, maar om boeken aan te vragen of uw leengegevens in te zien is dat wel nodig.
 
U kunt inloggen met uw lenerspasnummer (04........) en een zelfgekozen wachtwoord.
 
U activeert uw account door rechts bovenin het scherm op Inloggen te klikken  en in het volgende scherm op Wachtwoord (opnieuw) instellen. 

Er opent een nieuw scherm waar u het 04... nummer op de achterkant van de studenten- of medewerkerskaart invoert. Vervolgens klikt u op Nieuw wachtwoord aanvragen. U krijgt dan een email met een link waarmee u een nieuw wachtwoord kunt invoeren. 

In het vervolg logt u bij elke SmartCat sessie eenmalig in met het 04... nummer en het door u gekozen wachtwoord. Daarna hoeft u tijdens deze sessie niet nogmaals uw gegevens in te vullen als u een boek aanvraagt, reserveert of verlengt.

 

Waar vind ik SmartCat?

SmartCat staat op de website van de Bibliotheek.

Ga naar de Website van de Universiteitsbibliotheek  > Zoeken >SmartCat 

Of gebruik deze link :http://rug.on.worldcat.org

SmartCat: Setting Up a Personal Account