Skip to Main Content

Zoek tijdschriften


 Zoek een tijdschrift op titel, onderwerp of ISSN: 

 
 

Belangrijke verpleegkunde tijdschriften

Tijdschriften Verpleegkunde

Zorgvisie

Op Zorgvisie.nl vindt u nieuws, blogs, interviews en achtergrondartikelen over actuele zorgthema's. Lees ook over financiën, kwaliteit en hrm in de zorg.

Nursing

Nursing publiceert over ontwikkelingen binnen de verpleegkundige beroepspraktijk. Hierin is ook ruimte voor het uitwisselen van persoonlijke ervaringen van verpleegkundigen. 

TvZ : tijdschrift voor verpleegkundigen

Bedoeld voor hbo-verpleegkundigen die een aanvullende opleiding hebben genoten

JGZ: Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg

Vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Het tijdschrift is een efficiënt middel om op de hoogte te blijven van belangrijke praktijkervaringen, onderzoeksresultaten en aanverwante onderwerpen.

Dé Verpleegkundig Specialist

Verenigingsblad V&VNVS met informatie over de functie en de ontwikkelingen rondom de beroepsgroep en met een ruim aanbod aan wetenschappelijke artikelen die de beroepsgroep in staat stellen op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Denkbeeld

Denkbeeld informeert zijn lezers op uiterst begrijpelijke en inzichtelijke wijze over ervaringen en nieuwe ontwikkelingen in wetenschap, praktijk en beleid van de psychogeriatrische hulpverlening. 

Bijzijn XL

De zorg verandert en dat heeft grote gevolgen voor jouw vak. Bijzijn XL helpt je om met die veranderingen goed om te gaan. 

Evidence-Based Nursing

online tijdschrift, in het Engels
Evidence-based Nursing doorzoekt systematisch een breed scala van internationale medische tijdschriften met strikte criteria voor de geldigheid van onderzoek en relevantie voor de beste verpleegkundige praktijk. De inhoud wordt kritisch beoordeeld en de meest relevante artikelen worden samengevat in een beknopte expertcommentaar met de nadruk op de belangrijkste bevindingen en implicaties voor de klinische praktijk.

Intensive and Critical Care Nursing

Online tijdschrift, Engelstalig
The aims of Intensive and Critical Care Nursing are to promote excellence of care of critically ill patients by specialist nurses and their professional colleagues

BMC nursing

Peer-reviewed tijdschrift dat artikelen over alle aspecten van verpleegkundig onderzoek, training, opleiding en praktijk bestudeert.

Het Nederlands tijdschrift voor evidence based practice

Met het Nederlands tijdschrift voor Evidence Based Practice wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Elk nummer heeft een speciaal thema en bevat casussen, klinische lessen en voorbeelden van wetenschappelijk onderzoek dat in de praktijk is toegepast.
Aanwezig vanaf 2004 - heden

Pallium tijdschrift over palliatieve zorg

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Pallium is bestemd voor huisartsen, verpleeghuisartsen en verpleegkundigen.

Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie

Dit tijdschrift bestrijkt het brede wetenschapsgebied van de gerontologie en geriatrie in al zijn facetten, met bijdragen uit de biologische, medische, psychologische en sociale wetenschappen. Bovendien wordt aandacht besteed aan de noodzakelijke wisselwerking tussen gerontologie en geriatrie.

Relevant

Opiniemagazine van de NVVE dat vragen over de eigen keuze rondom het levenseinde behandelt. 

Transparant

De Nederlandse Transplantatie Stichting werkt aan de verbetering van orgaan- en weefseldonatie en -transplantatie.

Venticare magazine : vakblad voor acute zorg

Een magazine voor Acute Zorg professionals dat geheel gericht is op evidence based practice, maar dat ook toonaangevend, toegankelijk en enthousiasmerend is.

Verpleegkunde

Artikelen die relevant zijn voor de ontwikkeling van het vakgebied verpleegkunde en de verpleegkundige beroepsontwikkeling. 

Geron : tijdschrift over ouder worden & samenleving

Vaktijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving voor professionals die in praktijk en beleid van de ouderenzorg werkzaam zijn. 

Chat met de CMB

Stel je vraag aan de Centrale Medische Bibliotheek tijdens onze openingsuren.

{{subjectTitle}}

{{subjectGuides}}

All our experts:

Subjects: Faculty of Medical Sciences