Access to thousands of e-books! 
)New E-BOOKS
The Netter collection of medical illustrations. 3rd ed. 2024, volume 1-9
Integrates core concepts of anatomy, physiology, and other basic sciences with common clinical correlates across health, medical, and surgical disciplines.
1: Reproductive System; 2: Endocrine System; 3: Respiratory System; 4: Integumentary System; 5: Urinary System; 6 (3 parts): Musculoskeletal System; 7 (3 parts): Nervous System; 8: Cardiovascular System; 9 (3 parts): Digestive System
Goed gezondheidsrecht : de maat van Legemaate
Dit liber amicorum bevat een verzameling van gezondheidsrechtelijke bijdragen van vakgenoten ter gelegenheid van het afscheid van Johan Legemaate als hoogleraar gezondheidsrecht aan het Amsterdam UMC en de UvA.
77 puntjes op de i : perfect Nederlands voor anderstaligen
Vraag je je weleens af waarom we 'fijn weekend' zeggen, maar 'fijne avond'? Heb je nog steeds problemen met de plaats van 'niet' in de zin? Weet je of de koffie op tafel 'ligt', 'staat' of 'zit'? En vind je 'er' ook zo'n lastig woordje? 77 puntjes op de i biedt een verzameling onderwerpen waar je als anderstalige moeite mee kunt hebben, zelfs als je het Nederlands al op een hoog niveau beheerst.
Cardiovascular outcomes research
This book provides clinicians with the information needed to effectively interpret the literature from observational and interventional cardiovascular outcomes studies.
Lekkere kletskoppen?!
Dit is een kinderboek voor en over kinderen met selectief mutisme. Zij kunnen dit boek zelfstandig lezen en eruit halen wat hen aanspreekt, maar het is ook geschikt om samen met een volwassene te lezen of om uit voor te lezen.
Debonding and Fixed Retention in Orthodontics
An Evidence-Based Clinical Guide with reviews the protocols, materials, and techniques required at two key stages of orthodontic treatment.
Discovering Statistics Using IBM SPSS Statistics - - 6th edition
With its unique combination of humor and step-by-step instruction, this award-winning book is a statistics lifesaver.
Researching Medical Education
An authoritative guide to excellence in educational research within the healthcare professions. It provides readers with key foundational knowledge, while introducing a range of theories and how to use them, illustrating a diversity of methods and their use, and giving guidance on practical researcher development.
Klachten na kanker: praktisch handboek voor de eerste lijn
Een groeiende groep patiënten geneest na de diagnose kanker, maar zij kunnen er klachten aan overhouden, zoals neuropathie, angst, vragen overwerk, seks en zingeving. Patiënten leggen zelf lang niet altijd zelf het verband met hun eerdere diagnose. Dit boek biedt zorgverleners in de eerste lijn informatie, casuïstiek en praktische handvatten.
A Short History of Medicine
Covering the broad sweep of discoveries from parasitic worms to bacilli and x-rays, and highlighting physicians and scientists from Hippocrates and Galen to Pasteur, Koch, and Roentgen,
P6-methode : projectaanpak in zes stappen
Laagdrempelige methode om projecten succesvol aan te pakken. Het boek is voor bedrijven, overheden en instellingen en voor studenten in het hoger onderwijs.
Van solo naar synergie
Handboek voor interprofessionele praktijk, onderwijs en onderzoek
Praktijkgericht onderzoek in de (paramedische) zorg
Dit boek leert je problemen uit de praktijk gericht te onderzoeken, onderzoek te waarderen, wetenschappelijke artikelen kritisch te lezen en te komen tot oplossingen voor praktijkproblemen. In vier delen wordt het onderzoeksproces beschreven en volgt zo een student's journey.
Kwaliteit en veiligheid in patiëntenzorg
Kwaliteit van zorg staat onder druk door veel vraag, complexiteit en hoge kosten. Het idee van 'passende zorg' helpt om deze problemen aan te pakken. Dit boek geeft inzicht in theorieën (hoofd), het stimuleert zelfreflectie (hart) en bevat praktische tips.
Oxford handbook of clinical medicine
11th international edition 2024
New PRINTED BOOKS
Vet belangrijk: feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers
De laatste wetenschappelijke inzichten over lichaamsvet en (over)gewicht en brengen ze de vele factoren in kaart die hierop van invloed zijn: van slaap tot stress en van erfelijke aanleg tot medicijngebruik, en tal van andere verborgen dikmakers.
Bewegingsstoornissen in de Psychiatrie : Gids voor herkenning, preventie & behandeling
Deze unieke gids is ontwikkeld voor zorgverleners die psychofarmaca voorschrijven. Deze gids biedt doelgerichte strategieën om bewegingsstoornissen als bijwerking op tijd te identificeren, te voorkomen en effectief te behandelen.
Zó werkt gegevens delen in de zorg
Het delen van gezondheidsgegevens redt levens. Informatie over geneesmiddelengebruik, allergieën, bloedgroepen en aandoeningen is cruciaal om mensen goede zorg te kunnen verlenen. Het delen van gezondheidsgegevens is ook belangrijk voor het verbeteren van de zorg.
77 puntjes op de i : perfect Nederlands voor anderstaligen
Vraag je je weleens af waarom we 'fijn weekend' zeggen, maar 'fijne avond'? Heb je nog steeds problemen met de plaats van 'niet' in de zin? Weet je of de koffie op tafel 'ligt', 'staat' of 'zit'? En vind je 'er' ook zo'n lastig woordje? 77 puntjes op de i biedt een verzameling onderwerpen waar je als anderstalige moeite mee kunt hebben, zelfs als je het Nederlands al op een hoog niveau beheerst.
Effectieve leefstijlgesprekken Een praktische start voor zorgverleners
Wil jij als zorgverlener in je spreekkamer zinvolle gesprekken voeren over leefstijl, met invloed op het gedrag van je patiënt? Prettige gesprekken die het verschil maken en jou geen energie kosten maar opleveren? En dat alles in 10 minuten?
Dan is dit boek de eerste stap.
Leerboek voeding
Dit leerboek helpt kennis over voeding toe te passen in preventie en behandeling. Het richt zich vooral op praktiserende en aankomende artsen, diëtisten, verpleegkundigen en fysiotherapeuten.
Beter, leuker, sneller : optimaal ontwikkelen met generatieve AI
Beter, leuker en sneller werken met hulp van kunstmatige intelligentie. Wie wil dat nu niet? In een snel veranderende wereld staat de Learning & Development (L&D) sector voor nieuwe uitdagingen; kunstmatige intelligentie transformeert de manier waarop we leren, trainen en ontwikkelen. Dit vereist actie en upskilling. Hoe? Dat leer je in dit handboek.
Het menselijk lichaam : puzzelboek
Ligt in de Medische Bibliotheek op de leestafels naast de tijdschriften
Kun jij organen identificeren door anagrammen te ontcijferen? Het aantal botten van het schedeldak ontdekken door een sudoku op te lossen? Uitvinden welk deel van de hand het vaakst gewond raakt door een cijfercode te kraken? Cryptische aanwijzingen ontdekken in een hartdiagram?
Gebaseerd op het medische standaardwerk Gray's Anatomy
Blessuretijd : 45+5 verhalen uit het ziekenhuis
Geeft de lezer een inkijkje in de georganiseerde chaos van een ziekenhuis. Met wat er op het voetbalveld gebeurt als metafoor voor de zorg, vertellen zij 45+5 boeiende verhalen over mensen, teamwork en plezier hebben in je werk. Het boek is bedoeld voor iedereen die de gezondheidszorg een warm hart toedraagt. En die zich er regelmatig over verwondert of zorgen over maakt.
Klachten na kanker
Een groeiende groep patiënten geneest na de diagnose kanker, maar zij kunnen er klachten aan overhouden, zoals neuropathie, angst, vragen overwerk, seks en zingeving. Patiënten leggen zelf lang niet altijd zelf het verband met hun eerdere diagnose. Dit boek behandelt de klachten waarmee deze patiënten zich presenteren. Het biedt zorgverleners in de eerste lijn informatie, casuïstiek en praktische handvatten.
100 ecg's met uitleg - VGT cursus
- Korte introductie met kraakheldere illustraties, in kleur.
- Linkerpagina: ECG (in A4-formaat). Rechterpagina: uitleg.
- 220 bladzijden die jou 10% van de kennis geven om 90% van de ecg’s aan te pakken
Biefstuk in de broek. Feit of fabel?
Onderzoek naar verschillende mythes die in de sportwereld rondgaan, variërend van wondermiddeltjes voor pijnverlichting tot revolutionaire trainingstechnieken.
Verpleegkundige gespreksvoering
behandelt de aanpak en vaardigheden die laten zien hoe je als verpleegkundige kunt luisteren en gesprekken kunt voeren.
The language of medicine
Effectively master medical terminology with a proven method of learning medical terms by studying them in the context of the human body
BNF 87 (British National Formulary)
Essential resource for healthcare professionals who prescribe, dispense, or administer medicines
Interculturele communicatie : van ontkenning tot wederzijdse integratie
Met praktische opdrachten, casussen en rollenspelen uit concrete interculturele werk- en leersituaties
Pedorthic footwear : assessment and treatment
Bijbehorende video's (klik daar op: Webapplication textbook)
Handboek dwarslaesierevalidatie : de basis
Gedrukt boek
E-book in bestelling
UMCG-authored (e)books
Junqueira's Functionele Histologie
Dit boek geeft een gedetailleerde beschrijving van de microscopische structuur van het menselijk lichaam. Het is een leerboek en een naslagwerk, voor professionals en studenten in de geneeskunde, tandheelkunde, biomedische wetenschappen, biologie, biotechnologie en diergeneeskunde, en de paramedische beroepsopleidingen.
Co-editor UMCG: JL Hillebrands
Advances in Health and Disease. Volume 64
IN BESTELLING / ON ORDER
This book is comprised of twelve selected chapters on advances in health and disease.
UMCG author: Pradhana, Adinda Putra
The Routledge international handbook of changes in human perceptions and behaviors
This book presents multidisciplinary perspectives on various aspects of changes that humans experience. The handbook is designed to highlight the different contents, types, ways, meanings, applications, and moments of changes that have been recognized by experts in various fields within the life and social sciences.
UMCG author: Helmich, Maria Agatha
Clinical Applications of Artificial Intelligence in Real-World Data
This book is a thorough and comprehensive guide to the use of modern data science within health care. Critical to this is the use of big data and its analytical potential to obtain clinical insight into issues that would otherwise have been missed and is central to the application of artificial intelligence. It therefore has numerous uses from diagnosis to treatment.
UMCG authors: Benjamins, Jan // Juarez Orozco, Luis // van der Harst, Pim // Yeung, Ming
Clinical Neuroembryology
This book provides a comprehensive overview of the development of the human central nervous system (CNS) in the context of its many developmental disorders due to genetic, environmental and hypoxic/ischaemic causes.
UMCG author: den Dunnen, Willem
Mental Health in Sport and Physical Activity
Bringing together the most prestigious writings on mental health in sport and physical activity from the International Society of Sport Psychology's flagship journal, International Journal of Sport and Exercise Psychology, this volume provides an essential reference volume for the field of sport and exercise psychology
UMCG author: Hortobagyi, Tibor
Epigenome Editing
IN BESTELLING / ON ORDER
This second volume details new and updated methods covering applications of epigenome editing. Chapters guide readers through general and topical reviews, DNA-binding devices, optimization of the effector domains, readout of epigenome marks, and approaches for delivery at the cellular and organismal level.
Contributing UMCG authors: Roos Eilers, Mihály Koncz, Marianne Rots, [et al.]
Multimodality Imaging and Intervention in Oncology
This book provides the reader with a focused review of multimodality imaging strategies (radiology and molecular imaging) in staging and re-staging the major types of cancer (i.e. thyroid, breast, colon-rectum, lung, prostate, pancreas, liver, head and neck, and hematological cancer), including rare neoplasms.
UMCG authors: Erba, Paola // Noordzij, Walter // Veenstra, Emile
Drug Utilization Research
IN BESTELLING / ON ORDER
Towards a better understanding of how medicines are used in society Drug Utilization Research (DUR) is a discipline which combines aspects of pharmacotherapy, epidemiology, and health services research into an interdisciplinary set of methods for analyzing and assessing the prescribing, dispensing and consumption of medicines.
Contributing UMCG author: Job van Boven
Cardiovascular Applications of Stem Cells
The book covers multifarious aspects of stem cell-based therapy for cardiovascular diseases. In addition to stem cells from different sources for cell-based therapy, it covers stem cell organoids and stem cell-derived exosomes in regenerative medicine.
UMCG author: Dobrolinska, Magdalena
Klachten na kanker
Een groeiende groep patiënten geneest na de diagnose kanker, maar zij kunnen er klachten aan overhouden, zoals neuropathie, angst, vragen overwerk, seks en zingeving. Patiënten leggen zelf lang niet altijd zelf het verband met hun eerdere diagnose. Dit boek behandelt de klachten waarmee deze patiënten zich presenteren. Het biedt zorgverleners in de eerste lijn informatie, casuïstiek en praktische handvatten.
Bijdragen van UMCG-auteurs: Daan Brandenbarg, Mariken Stegmann, Jantina van der Velde, Wouter van Geffen
Arts in Health in Nederland: Een nationale agenda
Arts in health verwijst naar het veld dat artistieke en creatieve praktijken toepast om gezondheid en welzijn te bevorderen en een positieve benadering van gezondheid te stimuleren.
Contributing UMCG authors: Hanneke van der Wal-Huisman, Barbara van Leeuwen, Evelyn Finnema, Nina van den Berg
Klinische neuropsychologie
Dit boek is relevant voor zowel klinische research als praktische werkzaamheden, zoals de diagnostiek, begeleiding en behandeling van mensen met hersenaandoeningen of hersenletsel.
Contributing UMCG authors: Sarah Khosdelazad, Anouk van der Hoorn
Advanced Technologies and Polymer Materials for Surgical
This book is a useful resource for academics and researchers in the materials science and biomedical engineering fields, as well as professionals in biomaterials and biotextiles development and clinicians looking to learn more about suture material properties and suture/body interactions.
Contrib. UMCG author: M A Shahbazi
Affective Gibsonian psychology
Contrib. UMCG author: Rob Withagen
Acute Psychiatrie
Contrib. UMCG author: H.W. Hoek
DNA methyltransferases - role and function
Contributing UMCG authors: Fabian M. Cortés-Mancera, Federica Sarno, Désirée Goubert, Marianne G. Rots
3D Lung Models for Regenerating Lung Tissue
Contributing UMCG authors: Nizamoglu, M., Joglekar, M. M., de Hilster, R. H. [et al]
Antisense RNA design, delivery, and analysis
Contributing UMCG authors: Jeroen Bremer; Peter C van den Akker
Benirschke's Pathology of the human placenta
Contributing UMCG authors: Jelmer Riemer Prins; Sanne Jehanne Gordijn
Cognition in Parkinson's Disease
UMCG author: Jan-Jaap Reinders
Converging clinical and engineering research on neurorehabilitation IV
Contributing UMCG author: Corry K. van der Sluis
Essential Neuromodulation
Contributing UMCG author: H. Louis Journée
Exercise to Prevent and Manage Chronic Disease Across the Lifespan
Contributing UMCG author: Esther Hartman
Euroschool on exotic beams. Vol. VI
Contributing UMCG authors: Peter Dendooven
Experimental Models of Infection, Inflammation and Injury
Contributing UMCG authors: Rianne P. Gorter; Naomi S. Dijksman; Wia Baron
Functional Movement Disorder
Contributing UMCG author: Marina A.J. Tijssen
Handboek kinder- en jeugdpsychiatrie
Contributing UMCG author: Andrea Dietrich
Hybrid cardiac imaging for clinical decision-making : from diagnosis to prognosis
Contributing UMCG authors: Jan Walter Benjamins; Ming Wai Yeung; Pim van der Harst; Luis Juarez-Orozco
Nuclear medicine and molecular imaging
Contributing UMCG authors: Joyce van Sluis; Adrienne Brouwers; Ronald Boellaard; Walter Noordzij
Available as: e-book
Pediatric ethics : theory and practice
Contributing UMCG author: A. A. Eduard Verhagen
Plastic Surgery - Principles and Practice
Contrib. UMCG author: Paul M.N. Werker
Research in Transgender Healthcare
Contributing UMCG author: Sarah M Burke
Talent Development in Paralympic Sport
Contributing UMCG authors: Sonja de Groot; Riemer Vegter
Available as:e-book
Taurine 12
Contributing UMCG authors: Larissa E. van Eijk; Arno R. Bourgonje; Harry van Goor; Jan-Luuk Hillebrands
The Vasculome
Contributing UMCG authors: Luis Eduardo Juarez-Orozco; Ming Wai Yeung; [et al.]
Wearable Robotics : challenges and trends
Contributing UMCG author: Han Houdijk
Whole-body regeneration : methods and protocols
Contributing UMCG authors: Jakub Wudarski; Kirill Ustyantsev; Filipa Reinoite; [et al.]
Youth Rugby
Contributing UMCG author: Job Fransen
Available as: e-book
Read more about using our books on our website
Romans en gedichten
Het zal je verbazen hoeveel romans en gedichtenbundels er te vinden zijn in de bibliotheekcollectie van de RUG en het UMCG!
Selectie recente romans
Het Stravinsky-spel : roman
Arthur Japin
"Hoe ver ben je bereid te gaan om iets voor een ander te betekenen?" Dit is de uitdaging in het spel dat twee getalenteerde pubers, Susan Sontag en Cody Garner, eind jaren 40 bedenken na ontmoetingen met Thomas Mann en Igor Stravinsky in Los Angeles. De inzet is dan nog kinderlijk vrijblijvend, maar de vraag blijft hen levenslang bezighouden. Decennia later, tijdens de belegering van Sarajevo, spelen zij hun spel opnieuw, nu op leven of dood."
Wuhan : a documentary novel
As rumours of a strange new illness in Wuhan spread via social media in China, 25-year-old citizen reporter Kcriss decides to travel to the epicentre of the disaster to try to find out what is really going on. He sees an ad for corpse carriers at a funeral home - Male or female, 16-50 years old, unafraid of ghosts - and decides to apply. He quickly realises that the official death figures bear no relation to what is happening in the local crematoria.
Een nieuw begin
Toon Tellegen
Voor de eendagsvlieg is alles nieuw. ‘Maar hij wist wel dat hij maar één dag had, en dat één dag lang kon lijken, maar in werkelijkheid maar heel kort was, en voorbij voor hij goed en wel begonnen was.’ De olifant blijft steeds vol goede moed weer in de boom klimmen om bovenin een dansje te maken. En de kikker, die van de anderen minder vaak mag kwaken, besluit morgen anders te gaan leven om elke dag nieuwe dingen mee te maken.
Onfatsoenlijk en luxueus
Een adviseur van het Groninger Museum ontdekt een zeldzame eerste druk in het huis van een weduwe, en zoekt een weg om zowel het museum als zichzelf te verrijken. Na de dood van zijn vriend begint hij een betaalde verhouding met een student kunstgeschiedenis, waarbij de grenzen langzaam vervagen.
Lazuur : een aquarellenboek
Het okergele zand, de diepblauwe zee, in Nieuwvliet, Cadzand, hoe oud zal ik geweest zijn, zes of zeven, die dag in de schorren, dat het lazuur van het zwerk in mij viel en ik erin verdronk? Het leek zich te verdichten naar de einder toe, boven de horizontale zee - maar is het wel een herinnering?
Gevolgen : roman
Hier zijn de gevólgen van de roman Omstandigheden (2020), over het wel en wee van oud-boekhandelaar Ronald Walraven. We zijn weer in Arnhem. Walraven is inmiddels 76, maar hij staat nog met beide benen buiten het graf. Daar faalt de overheid en roeren zich fascisten; er is corona geweest en er komt oorlog. En hij maakt zich zorgen over de geheime brieven in het onderste laatje van zijn bureau.
Dit is jouw tijd : roman
Wanneer zijn vader overlijdt en herinneringen hem terugdrijven naar zijn jeugd raakt Mart Rebius ervan overtuigd dat hij iets essentieels over zijn verleden is vergeten. Geobsedeerd door visioenen en halve herinneringen besluit hij tot een reconstructie.
Café Dorian
Café Dorian bevindt zich in een buitenlandse stad. Het vertoont gebreken en loopt slecht, tot de Hollandse kastelein besluit een kok in dienst te nemen. Na een lovende recensie gaan de zaken beter dan hij had durven dromen. Maar de kastelein ervaart geen geluk: door het verdiepen van zijn banden in de stad speelt wat hij in Amsterdam achterliet steeds sterker op.
Aanbevolen door de NRC
Hier zijn leeuwen : bekentenissen van een inbreker : roman
Het schrijverschap? Soms een verhullende mantel der liefde. Vaker een doorzichtig afleidingsmanoeuvre. In dit boek doet de auteur uit de doeken waar hij al die jaren van leefde. Max Temmerman (Brasschaat, 1975) schreef eerder vijf dichtbundels en twee romans. Zijn werk werd genomineerd, vertaald, gebloemleesd, gelauwerd en verguisd in binnen- en buitenland.
De instructies
Mol komt na jaren zijn jeugdvriendin Nora tegen. Die blijkt nu stevig te zijn geradicaliseerd als strijder voor dierenrechten. Net als vroeger sleept Nora hem moeiteloos mee in wat ze ook onderneemt.
Geschreven in Trujillo's kenmerkende humoristische stijl.
Aanbevolen door de NRC
In het oog
In het oog' is een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft. Het is een roman over kijken en gezien worden, over bedrog, macht, machteloosheid en verantwoordelijkheid - in relaties en in het werkzame leven. En, bovenal, over de helende kracht van de liefde.
Aanbevolen door de NRC
Alles wat beweegt
De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst.
Zomeravond : de mooiste verhalen gekozen door Anna Drijver
Actrice en schrijver Anna Drijver neemt je mee op reis langs haar favoriete verhalen. Verhalen die haar raken, verhalen die jou vervoeren. Als een zomeravond waarvan je niet wilt dat hij voorbijgaat.
Bloedlijn
Wanneer Alkmaar voor de zoveelste keer wordt aangevallen probeert Katelijne haar brouwerij koste wat kost te beschermen tegen het brute geweld van de West-Friezen. Ze hoopt dat haar geheime liefde, koning Willem II, haar woonplaats kan helpen
Ga je erover schrijven?
Herman Koch beschrijft hoe hij omgaat met zijn kankerdiagnose en blikt terug op ijkmomenten in zijn leven. Het is daarmee geen boek over zijn strijd tegen kanker, want hij besluit eigenlijk meteen al dat hij de kanker een zo beperkt mogelijke rol in zijn leven wil laten spelen.
Gezinsverpakking
De Chabotten – vier broers, twee ouders en een hond. Eén gezin, zeven stemmen. Voor dit Boekenweekgeschenk bezorgden ze alle zeven een vertelling over hun familiebestaan.
Boekenweekgeschenk 2024
Has anyone seen Charlotte Salter? (e-book)
The gripping and suspenseful new thriller from the acclaimed Nicci French. A woman missing. A family shattered. But can anyone really vanish without a trace?
Naar zachtheid en een warm omhelzen
Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar daar wacht hem een andere oorlog: de vrouw die door de barse grootvader was aangenomen als 'meid voor dag en nacht' verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol.
In de mist van Golden Gate Park
Een jongeman gaat in 2001 rechten studeren in San Francisco, waar hij een nieuw begin wil maken en creatief schrijverschap ontdekt.
Hogere machten
De jaren dertig van de vorige eeuw. James Welmoed ontmoet Elizabeth van Elzenburg. Hij is een sociaal ambitieuze ambtenaar, geslepen, schijnbaar stoïcijns. Zij is een schrijver in de dop, uitbundig, avontuurlijk, onverslaanbaar bijdehand. Niets hebben ze met elkaar gemeen - behalve dan dat ze niet kunnen ophouden aan elkaar te denken.
Leer me alles wat je weet
Danielle leidt een bewogen leven. Na een aantal vormende omzwervingen vindt ze haar bestemming: ze gaat patiënten bijstaan, 'kenniszoekers' die nog geen medische diagnose hebben.
Luister
De eenentwintigjarige M. vertrekt in 1989 halsoverkop uit Nederland. Ze gaat in Parijs aan de slag als au pair. De stad, de taal, het werk; in alle opzichten is het een harde reset.
Nirwana
Een gevierd kunstenaar stamt uit een roemruchte familie. Zijn grootvader speelde een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog: aanvankelijk vecht hij aan Duitse zijde aan het oostfront, maar halverwege de oorlog sluit hij zich aan bij het verzet. Is hij een held of een geslepen opportunist?
Spiegeldagen
Nieuw meeslepend familie-epos van de winnaar van de Boekhandelsprijs 2023. Een prachtige familiegeschiedenis die zich afspeelt in het Spanje van de twintigste eeuw.
The showman
The inside story of the invasion that shook the world and made a leader of Volodymyr Zelensky
The glass woman (e-book)
When you wake up without your memories, who can you really trust? Iris Henderson wakes up in a hospital bed alone, with no memory of why or how she got there. Moments later, she is introduced to her husband Marcus, a man she does not even recognise. And things only get stranger from there.
Stories from physicians and nurses about their profession
Blessuretijd : 45+5 verhalen uit het ziekenhuis
Geeft de lezer een inkijkje in de georganiseerde chaos van een ziekenhuis. Met wat er op het voetbalveld gebeurt als metafoor voor de zorg, vertellen zij 45+5 boeiende verhalen over mensen, teamwork en plezier hebben in je werk. Het boek is bedoeld voor iedereen die de gezondheidszorg een warm hart toedraagt. En die zich er regelmatig over verwondert of zorgen over maakt.
De mensen van de ambulance : verhalen
De mensen van de ambulance en de meldkamer staan 24 uur per dag 7 dagen per week klaar om hulp te verlenen. Tijdens hun werk worden ambulancehulpverleners en meldkamercentralisten geconfronteerd met lief en leed, hoogoplopende emoties, paniek en soms bizarre situaties, maar vooral met mensen en hun verhalen.
Verpleegthuis : Wat ik leer van mijn huisgenoten met dementie
Op 21-jarige leeftijd maakte Teun Toebes de gedurfde keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Op ontwapenende en ontroerende wijze beschrijft hij de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze kunnen veranderen.
Op de spoedeisende hulp : mijn dynamische leven als SEH-arts
Heleen Lameijer ontmoet voortdurend mensen op misschien wel de slechtste dag van hun leven. In dit boek deelt ze wat ze meemaakt op de spoedeisende hulp en laat de impact zien van de korte en bijzondere ontmoetingen die ze heeft met allerlei patiënten.
Die ene patiënt : artsen over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde
Iedereen met een medisch beroep kent één patiënt die diepe indruk heeft gemaakt – over die ene patiënt gaat dit boek
Ontwaken in verbijstering - Awakenings
Verslag van de dramatische behandeling met L-dopa medicijnen van patienten die aan de mysterieuze slaapziekte (Encephalitis lethargica) leden in de jaren '60 van de twintigste eeuw.
Verfilmd in 1990 met Robert De Niro en Robin Williams in de hoofdrollen.
Onverklaarbaar bewoond : het wonderlijke domein van de hersenen
Ervaringen van een verpleeghuisarts op de afdeling neurochirurgie van het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit in Amsterdam
Oud genoeg om dood te gaan : over de vragen die iedereen zich ooit moet stellen
Ieder mens ontdekt een keer dat het leven eindig is. Vaak proberen we dat besef zo snel mogelijk weer te verdringen, of we gaan ons ertegen verzetten met zalfjes, pilletjes of preventief medisch onderzoek. En dat is een misverstand, betoogt Ehrenreich in dit heerlijk nuchtere, geestige en tegelijkertijd diepgravende boek.
Winnaar van de Erasmusprijs 2018.