Archieven : Literatuur en websites

Literatuur

Literatuur over (het gebruik van) archieven:

• Bos-Rops, Y., Bruggeman, M., Ketelaar, E. Archiefwijzer : handleiding voor het gebruik van archieven in Nederland. Bussum: Uitgeverij Coutinho, 2005
  • P.C. Brooks, Research in archives: the use of unpublished primary sources. Chicago: The University of Chicago Press, 1969
  • Hartman, P.C. Handleiding voor het ordenen en beschrijven van archieven van verenigingen en instellingen. Houten: Fibula/Stichting Archiefpublicaties, 1995
  • M. Hill, Archival strategies and techniques. Newbury Park: Sage Publications, 1993
  • Mohr, J.W., Francesca, M, (2002). 'Archival research methods'. J.A.C. Baum. Blackwell companion to organizations. Oxford: Blackwell, 2002. (805-828)
  • J. Scott, A matter of record: documentary sources in social research. Cambridge: Cambridge University Press, 1990.

Websites

Afdeling Bijzondere Collecties

Informatie over de afdeling Bijzondere Collecties.

Lezingreeks: Schatten uit de UB

Informatie voor docenten: Colleges over archieven in de UB

Indien u archieven uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek in uw colleges wilt gebruiken kunt u contact opnemen met de afdeling Bijzondere Collecties. Het is mogelijk om een zaal te boeken en met studenten archieven te bekijken.