Veelgebruikte medische bronnen

PubMed This link opens in a new window
Biomedische tijdschriftartikelen
EMBASE This link opens in a new window
Biomedische tijdschriftartikelen
Cochrane Library This link opens in a new window
Systematische reviews en controlled trials
UpToDate This link opens in a new window
Klinische beslissingsondersteunende informatie
Clinical information resource to answer clinical questions quickly and easily at the point of care

Volledige lijst van biomedische bronnen

AccessMedicine This link opens in a new window
Zoek BINNEN e-books over klinische geneeskunde van McGraw-Hill Publishing
Acland's Video Atlas of Human Anatomy This link opens in a new window
Bijna 330 video's van echte menselijke anatomische preparaten in hun natuurlijke kleuren
AMED - Allied and Complementary Medicine This link opens in a new window
Artikelen over alternatieve geneeswijzen, voornamelijk Europees

Anatomy Gym
Educatief anatomiespel
Download de app uit de App Store of Google Play
more...less...
This app was developed by the UMCG and is useful (and fun) for students who need to learn anatomy for their studies.

Anatomy.tv This link opens in a new window
Menselijke anatomie in interactieve 3D-modellen
AnatomyTOOL This link opens in a new window
Platform voor het leren en onderwijzen van anatomie met open, op kwaliteit beoordeelde, anatomische leermaterialen en hulpmiddelen
AnatomyTOOL offers:
- Best sites with free anatomy materials
- Best anatomy sites per topic
- Help to make distance learning

AnatomyTOOL is under auspices of the Dutch Association of Anatomists (Nederlandse Anatomen Vereniging - NAV). It is developed in collaboration with Dutch and Belgan universities.
Biocyc This link opens in a new window
Verzameling van Pathway/Genome Databases (PGDB's), plus softwaretools om ze te verkennen (Karp17)
BMJ Best Practice This link opens in a new window
Het nieuwste onderzoeksbewijs, richtlijnen en mening van experts - gepresenteerd in een stapsgewijze aanpak, met betrekking tot preventie, diagnose, behandeling en prognose. (Vervolg van BMJ Clinical Evidence)
BrowZine This link opens in a new window
Lees e-tijdschriften waarop de universiteit is geabonneerd. Maak je eigen online boekenkast met tijdschriften in je vakgebied.
or download the app: http://www.browzine.com/libraries/112/app-promotion
CATdatabank.nl This link opens in a new window
Bevat CAT’s (Critically Appraised Topics): literatuurstudies over een afgebakend onderwerp, resulterend in een aanbeveling voor de praktijk.
Alle verpleegkundigen en studenten verpleegkunde die een CAT hebben afgerond, kunnen een account maken en hun CAT uploaden op de site.
Meer info in het tijdschrift: Nursing
CINAHL This link opens in a new window
Verpleging en verwante onderwerpen
ClinicalKey This link opens in a new window
Clinical Key bevat een groot aantal medische e-books, foto's, video's, richtlijnen en meer van Elsevier Publishing
Cochrane Library This link opens in a new window
Systematische reviews en controlled trials
Diagnosaurus: Differential Diagnosis Tool This link opens in a new window
Differentiële diagnoses (DDx) van symptomen, tekenen en ziekten.
Dissertations University Groningen, Medical Sciences This link opens in a new window
Proefschriften RUG
IMAIOS e-Anatomy This link opens in a new window
Interactieve atlas over de menselijke anatomie
Use IMAIOS E-Anatomy on your mobile:
- Register for a free account on www.imaios.com
- Download and install IMAIOS e-Anatomy App on your mobile device (free download)
- WiFi connect your device to your Institution's network.
- Start IMAIOS e-Anatomy App and login with your IMAIOS account.
This will activate the modules for 2 weeks.
EBSCOhost Complete This link opens in a new window
Portaal naar alle EBSCO-databases, zoals: AMED, CINAHL, ERIC, Medline, PsycInfo en SocINDEX. Met de mogelijkheid om meer dan één database te selecteren om te doorzoeken.
EMBASE This link opens in a new window
Biomedische tijdschriftartikelen
ERIC This link opens in a new window
Educatieve bronnen
Google Scholar This link opens in a new window
Wetenschappelijke zoekmachine
Human Anatomy Biodigital Tours This link opens in a new window
Voor zowel de beginner als het anatomische genie, selecteer gewoon een orgaan of systeem en gebruik vervolgens de knoppen rechtsonder op het scherm om te ontleden, in en uit te zoomen, een orgaansysteem te verwijderen en meer!
IEEE Xplore This link opens in a new window
Technische artikelen, ook op medisch gebied
INVERT This link opens in a new window
Bibliografie van verpleegtijdschriften in het Nederlands
Index van de Nederlandstalige Verpleegkundige Tijdschriftliteratuur, is een databank met uitgebreide beschrijvingen van alle artikelen die in de Nederlandstalige verpleegkundige tijdschriften verschijnen: TVZ, Cordiaal, Verpleegkunde, Kritiek, Nursing, Nederlands tijdschrift voor wondverzorging, Bijzijn XL, Oncologica, Critical care
Journal Citation Reports (InCites) This link opens in a new window
Impactfactoren en gerelateerde citatiestatistieken

JoVE Clinical Skills
Video's over lichamelijk onderzoek, spoedeisende geneeskunde en kritische zorg en verpleegkundige vaardigheden.

Lexicomp This link opens in a new window
Biedt bewijs en aanbevelingen om clinici te helpen bij het behandelen en adviseren van patiënten
UMCG-medewerkers: vind de installatiecode van de Lexicomp-app op SharePoint
Master Theses UMCG This link opens in a new window
Scripties geschreven door studenten tijdens onderzoek in het UMCG
NAZ: Nederlandse tijdschriften Artikelendatabank voor de Zorg This link opens in a new window
Artikelen verschenen in Nederlandstalige tijdschriften over gezondheidszorg
De NAZ, Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg is begonnen als bibliografische databank op het gebied van verpleegkunde. In 2013 is besloten om de NAZ uit te bouwen tot een breder bestand dat het hele gebied van de ca. 100 in Nederland verschijnende Nederlandstalige tijdschriften over gezondheidszorg op zal nemen. De databank gaat terug tot 2000, een aantal verpleegkundige kerntijdschriften nog verder.
Online Metabolic and Molecular Bases of Inherited Disease (OMMBID) This link opens in a new window
Encyclopedie van een groot aantal menselijke aandoeningen, van de genetische variatie tot de klinische beschrijvingen en behandelingen
OvidSP (Medline) This link opens in a new window
Alle bibliografische databases van Ovid
PopLine This link opens in a new window
Wereldwijde literatuur over reproductieve gezondheid
Popline, beëindigd op 10 september 2019
PsychiatryOnline This link opens in a new window
DSM-5 en aanverwante bronnen voor psychiatrie en klinische psychologie
from the American Psychiatric Association (APA)
PsycINFO This link opens in a new window
Artikelen over psychologie en psychiatrie
PsycInfo is the leading international bibliographical database with references for psychology and adjacent fields
PubMed This link opens in a new window
- This link opens in a new window
Biomedische onderzoeksartikelen
Read This link opens in a new window
Tijdschriften-app
Reaxys Medicinal Chemistry This link opens in a new window
Zoek-, analyse- en workflowtools voor synthetische chemie
(equivalent of Beilstein & Gmelin)
Richtlijnen Kwaliteitskoepel Medisch Specialisten This link opens in a new window
Nederlandse richtlijnen, protocollen en standaarden
SciFinder Web This link opens in a new window
Artikelen over biochemie
Bibliography of chemistry and molecular sciences in general (1907-)
Scopus This link opens in a new window
Scopus is de grootste abstract- en citatiedatabase van peer-reviewed literatuur: wetenschappelijke tijdschriften, boeken en conferentieverslagen
SmartCat This link opens in a new window
Boeken en tijdschriften, zowel online als gedrukt, aanwezig in de collectie van de Universiteitsbibliotheek Groningen en daarbuiten...
SmartCat is a service for locating literature, containing all printed and electronic works owned by the libraries of the University of Groningen, libraries in the Netherlands and worldwide
SocINDEX This link opens in a new window
Artikelen over sociologie en aanverwante gebieden
Springer eBooks 'Ziekenhuis' This link opens in a new window
Doorzoek Nederlandstalige handboeken en tijdschriften over verpleegkunde, zoals Verpleegkundig Vademecum en Critical Care. Veel Nederlandstalig. Alles online beschikbaar
Textbooks for students This link opens in a new window
Overzicht verplichte leerboeken Geneeskunde, Tandheelkunde en Bewegingswetenschappen, met links.
Bachelor & Master textbooks for Medicine, Dentistry and Human Movement Sciences.
Ordered per study & year, plus a full list.
With links to the books / e-books
UMCG publications This link opens in a new window
Inclusief proefschriften en scripties van studenten
UpToDate This link opens in a new window
Klinische beslissingsondersteunende informatie
Clinical information resource to answer clinical questions quickly and easily at the point of care
USA National Library of Medicine This link opens in a new window
Medische databases met gratis toegang
Visible Body's Human Anatomy Atlas This link opens in a new window
Een uitgebreide 3D-atlas van het menselijk lichaam. Het omvat alle lichaamssystemen, grove anatomie en geselecteerde micro-anatomie. Installeer de Visible Body app op je mobiel
Web of Science This link opens in a new window
Citatiedatabase met multidisciplinaire dekking van zowel tijdschriften als internationale congresverslagen. Met mogelijkheid om te zoeken naar geciteerde referenties.