Veelgebruikte medische bronnen

PubMed
Biomedische tijdschriftartikelen
Contains articles about biomedicine and health fields, and related disciplines such as life sciences, behavioral sciences, chemical sciences, and bioengineering.
This special link to PubMed adds a 'Get-it!' button to each article, taking you directly to the full text.
EMBASE
Biomedische tijdschriftartikelen
You can use Embases as your primary database for literature on:
- drugs and chemicals (pharmacology)
- medical devices
- conference abstracts
Cochrane Library
Systematische reviews en controlled trials
The Cochrane Library provides high-quality, independent evidence to support decision making in healthcare.
UpToDate
Klinische beslissingsondersteunende informatie
Clinical information resource to answer clinical questions quickly and easily at the point of care.

Volledige lijst van biomedische bronnen

AccessMedicine
Zoek BINNEN e-books over klinische geneeskunde van McGraw-Hill Publishing
Acland's Video Atlas of Human Anatomy
Bijna 330 video's van echte menselijke anatomische preparaten in hun natuurlijke kleuren
AMED - Allied and Complementary Medicine
Artikelen over alternatieve geneeswijzen, voornamelijk Europees

Anatomy Gym
Educatief anatomiespel
Download de app uit de App Store of Google Play

more... less...

This app was developed by the UMCG and is useful (and fun) for students who need to learn anatomy for their studies.

Anatomy.tv
Menselijke anatomie in interactieve 3D-modellen
AnatomyTOOL
Platform voor het leren en onderwijzen van anatomie met open, op kwaliteit beoordeelde, anatomische leermaterialen en hulpmiddelen

AnatomyTOOL offers:
- Best sites with free anatomy materials
- Best anatomy sites per topic
- Help to make distance learning

AnatomyTOOL is under auspices of the Dutch Association of Anatomists (Nederlandse Anatomen Vereniging - NAV). It is developed in collaboration with Dutch and Belgan universities.
Biocyc
Verzameling van Pathway/Genome Databases (PGDB's), plus softwaretools om ze te verkennen (Karp17)
BMJ Best Practice
Het nieuwste onderzoeksbewijs, richtlijnen en mening van experts - gepresenteerd in een stapsgewijze aanpak, met betrekking tot preventie, diagnose, behandeling en prognose. (Vervolg van BMJ Clinical Evidence)
BrowZine
Lees e-tijdschriften waarop de universiteit is geabonneerd. Maak je eigen online boekenkast met tijdschriften in je vakgebied.

or download the app: http://www.browzine.com/libraries/112/app-promotion
CATdatabank.nl
Bevat CAT’s (Critically Appraised Topics): literatuurstudies over een afgebakend onderwerp, resulterend in een aanbeveling voor de praktijk.

Alle verpleegkundigen en studenten verpleegkunde die een CAT hebben afgerond, kunnen een account maken en hun CAT uploaden op de site.
Meer info in het tijdschrift: Nursing
CINAHL
Verpleging en verwante onderwerpen
ClinicalKey
Clinical Key bevat een groot aantal medische e-books, foto's, video's, richtlijnen en meer van Elsevier Publishing
Cochrane Library
Systematische reviews en controlled trials

The Cochrane Library provides high-quality, independent evidence to support decision making in healthcare.
Diagnosaurus: Differential Diagnosis Tool
Differentiële diagnoses (DDx) van symptomen, tekenen en ziekten.
Dissertations University Groningen, Medical Sciences
Proefschriften RUG
EBSCOhost Complete
Portaal naar alle EBSCO-databases, zoals: AMED, CINAHL, ERIC, Medline, PsycInfo en SocINDEX. Met de mogelijkheid om meer dan één database te selecteren om te doorzoeken.
EMBASE
Biomedische tijdschriftartikelen

You can use Embases as your primary database for literature on:
- drugs and chemicals (pharmacology)
- medical devices
- conference abstracts
ERIC
Educatieve bronnen
Google Scholar
Wetenschappelijke zoekmachine
Human Anatomy Biodigital Tours
Voor zowel de beginner als het anatomische genie, selecteer gewoon een orgaan of systeem en gebruik vervolgens de knoppen rechtsonder op het scherm om te ontleden, in en uit te zoomen, een orgaansysteem te verwijderen en meer!
IEEE Xplore
Technische artikelen, ook op medisch gebied
IMAIOS e-Anatomy
Interactieve atlas over de menselijke anatomie

Use IMAIOS E-Anatomy on your mobile:
- Register for a free account on www.imaios.com
- Download and install IMAIOS e-Anatomy App on your mobile device (free download)
- WiFi connect your device to your Institution's network.
- Start IMAIOS e-Anatomy App and login with your IMAIOS account.
This will activate the modules for 2 weeks.
INVERT
Bibliografie van verpleegtijdschriften in het Nederlands

Index van de Nederlandstalige Verpleegkundige Tijdschriftliteratuur, is een databank met uitgebreide beschrijvingen van alle artikelen die in de Nederlandstalige verpleegkundige tijdschriften verschijnen: TVZ, Cordiaal, Verpleegkunde, Kritiek, Nursing, Nederlands tijdschrift voor wondverzorging, Bijzijn XL, Oncologica, Critical care
Journal Citation Reports (InCites)
Impactfactoren en gerelateerde citatiestatistieken
Lexidrug
Biedt bewijs en aanbevelingen om clinici te helpen bij het behandelen en adviseren van patiënten
UMCG-medewerkers: vind de installatiecode van de Lexidrug-app op SharePoint
Master Theses UMCG
Scripties geschreven door studenten tijdens onderzoek in het UMCG
NAZ: Nederlandse tijdschriften Artikelendatabank voor de Zorg
Artikelen verschenen in Nederlandstalige tijdschriften over gezondheidszorg

De NAZ, Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg is begonnen als bibliografische databank op het gebied van verpleegkunde. In 2013 is besloten om de NAZ uit te bouwen tot een breder bestand dat het hele gebied van de ca. 100 in Nederland verschijnende Nederlandstalige tijdschriften over gezondheidszorg op zal nemen. De databank gaat terug tot 2000, een aantal verpleegkundige kerntijdschriften nog verder.
Online Metabolic and Molecular Bases of Inherited Disease (OMMBID)
Encyclopedie van een groot aantal menselijke aandoeningen, van de genetische variatie tot de klinische beschrijvingen en behandelingen
OvidSP (Medline)
Alle bibliografische databases van Ovid
PopLine
Wereldwijde literatuur over reproductieve gezondheid
Popline, beëindigd op 10 september 2019
PsychiatryOnline
DSM-5 en aanverwante bronnen voor psychiatrie en klinische psychologie

from the American Psychiatric Association (APA)
PsycINFO
Artikelen over psychologie en psychiatrie

PsycInfo is the leading international bibliographical database with references for psychology and adjacent fields
PubMed
Biomedische onderzoeksartikelen

Contains articles about biomedicine and health fields, and related disciplines such as life sciences, behavioral sciences, chemical sciences, and bioengineering.

This special link to PubMed adds a 'Get-it!' button to each article, taking you directly to the full text.
Read
Tijdschriften-app
Reaxys Medicinal Chemistry
Zoek-, analyse- en workflowtools voor synthetische chemie

(equivalent of Beilstein & Gmelin)
Research publications RUG/UMCG
Onderzoeks-output van de Universiteit Groningen en het UMC Groningen
Richtlijnen Kwaliteitskoepel Medisch Specialisten
Nederlandse richtlijnen, protocollen en standaarden
SciFinder Web
Artikelen over biochemie

Bibliography of chemistry and molecular sciences in general (1907-)
Scopus
Scopus is de grootste abstract- en citatiedatabase van peer-reviewed literatuur: wetenschappelijke tijdschriften, boeken en conferentieverslagen
SmartCat
Boeken en tijdschriften, zowel online als gedrukt, aanwezig in de collectie van de Universiteitsbibliotheek Groningen en daarbuiten...

SmartCat is a service for locating literature, containing all printed and electronic works owned by the libraries of the University of Groningen, libraries in the Netherlands and worldwide
SocINDEX
Artikelen over sociologie en aanverwante gebieden
Springer eBooks 'Ziekenhuis'
Doorzoek Nederlandstalige handboeken en tijdschriften over verpleegkunde, zoals Verpleegkundig Vademecum en Critical Care. Veel Nederlandstalig. Alles online beschikbaar
Textbooks for students
Overzicht verplichte leerboeken Geneeskunde, Tandheelkunde en Bewegingswetenschappen, met links.

Bachelor & Master textbooks for Medicine, Dentistry and Human Movement Sciences.
Ordered per study & year, plus a full list.
With links to the books / e-books
UpToDate
Klinische beslissingsondersteunende informatie

Clinical information resource to answer clinical questions quickly and easily at the point of care.
USA National Library of Medicine
Medische databases met gratis toegang
Visible Body's Human Anatomy Atlas
Een uitgebreide 3D-atlas van het menselijk lichaam. Het omvat alle lichaamssystemen, grove anatomie en geselecteerde micro-anatomie. Installeer de Visible Body app op je mobiel
Web of Science
Citatiedatabase met multidisciplinaire dekking van zowel tijdschriften als internationale congresverslagen. Met mogelijkheid om te zoeken naar geciteerde referenties.