Meest gebruikte biomedische artikel-databanken

PubMed
Biomedische onderzoeksartikelen.
Bezorgd over censuur? Lees ons nieuwsbericht PubMed & Trump
Contains articles about biomedicine and health fields, and related disciplines such as life sciences, behavioral sciences, chemical sciences, and bioengineering.

This special link to PubMed adds a 'Get-it!' button to each article, taking you directly to the full text.
EMBASE
Biomedische onderzoeksartikelen
You can use Embases as your primary database for literature on:
- drugs and chemicals (pharmacology)
- medical devices
- conference abstracts
Cochrane Library
Systematische reviews en interventiestudies
The Cochrane Library provides high-quality, independent evidence to support decision making in healthcare.

Alle biomedische artikeldatabases

AMED - Allied and Complementary Medicine
Artikelen over alternatieve geneeswijzen, voornamelijk Europees
CINAHL
Verpleging en verwante onderwerpen
Cochrane Library
Systematische reviews en gecontroleerde trials

The Cochrane Library provides high-quality, independent evidence to support decision making in healthcare.
EMBASE
Biomedische tijdschriftartikelen

You can use Embases as your primary database for literature on:
- drugs and chemicals (pharmacology)
- medical devices
- conference abstracts
ERIC
Artikelen over onderwijs
IEEE Xplore
Technische artikelen, ook op medisch gebied
INVERT
Bibliografie van verpleegkundetijdschriften in het Nederlands

Index van de Nederlandstalige Verpleegkundige Tijdschriftliteratuur, is een databank met uitgebreide beschrijvingen van alle artikelen die in de Nederlandstalige verpleegkundige tijdschriften verschijnen: TVZ, Cordiaal, Verpleegkunde, Kritiek, Nursing, Nederlands tijdschrift voor wondverzorging, Bijzijn XL, Oncologica, Critical care
OvidSP (Medline)
Portaal van de bibliografische databanken van Ovid
PopLine
PopLine, met wereldwijde literatuur over reproductieve gezondheid, eindigde op 10 september 2019
PsychiatryOnline
DSM-5 en gerelateerde bronnen voor psychiatrie en klinische psychologie

from the American Psychiatric Association (APA)
PsycINFO
Artikelen over psychologie en psychiatrie

PsycInfo is the leading international bibliographical database with references for psychology and adjacent fields
PubMed
Biomedische onderzoeksartikelen

Contains articles about biomedicine and health fields, and related disciplines such as life sciences, behavioral sciences, chemical sciences, and bioengineering.

This special link to PubMed adds a 'Get-it!' button to each article, taking you directly to the full text.
SciFinder Web
Artikelen over biochemie

Bibliography of chemistry and molecular sciences in general (1907-)
Scopus
Scopus is de grootste database met samenvattingen en citaten van door vakgenoten beoordeelde literatuur: wetenschappelijke tijdschriften, boeken en congresverslagen.
SocINDEX
Artikelen over sociologie en aanverwante vakgebieden
Web of Science
Citatiedatabase met multidisciplinaire dekking van tijdschriften en internationale congresverslagen. Met de mogelijkheid om te zoeken naar geciteerde referenties.