Skip to Main Content

Overzicht e-boeken

E-books - Bestuurskunde; Management

E-books - ICT

E-books - Onderwijs

Romans en verhalenbundels

Er zijn ook veel romans en verhalenbundels te leen of als e-book beschikbaar, méér dan je denkt!

Ga naar het overzicht van romans en verhalenbundels in onze collectie 

Selectie recente romans

Café Dorian

Café Dorian bevindt zich in een buitenlandse stad. Het vertoont gebreken en loopt slecht, tot de Hollandse kastelein besluit een kok in dienst te nemen. Na een lovende recensie gaan de zaken beter dan hij had durven dromen. Maar de kastelein ervaart geen geluk: door het verdiepen van zijn banden in de stad speelt wat hij in Amsterdam achterliet steeds sterker op. 
Aanbevolen door de NRC

De instructies

Mol komt na jaren zijn jeugdvriendin Nora tegen. Die blijkt nu stevig te zijn geradicaliseerd als strijder voor dierenrechten. Net als vroeger sleept Nora hem moeiteloos mee in wat ze ook onderneemt.
Geschreven in Trujillo's kenmerkende humoristische stijl. 
Aanbevolen door de NRC

In het oog

In het oog' is een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft. Het is een roman over kijken en gezien worden, over bedrog, macht, machteloosheid en verantwoordelijkheid - in relaties en in het werkzame leven. En, bovenal, over de helende kracht van de liefde. 
Aanbevolen door de NRC

Alles wat beweegt

De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. 

Zomeravond : de mooiste verhalen gekozen door Anna Drijver

Actrice en schrijver Anna Drijver neemt je mee op reis langs haar favoriete verhalen. Verhalen die haar raken, verhalen die jou vervoeren. Als een zomeravond waarvan je niet wilt dat hij voorbijgaat.

Bloedlijn

Wanneer Alkmaar voor de zoveelste keer wordt aangevallen probeert Katelijne haar brouwerij koste wat kost te beschermen tegen het brute geweld van de West-Friezen. Ze hoopt dat haar geheime liefde, koning Willem II, haar woonplaats kan helpen

Ga je erover schrijven?

Herman Koch beschrijft hoe hij omgaat met zijn kankerdiagnose en blikt terug op ijkmomenten in zijn leven. Het is daarmee geen boek over zijn strijd tegen kanker, want hij besluit eigenlijk meteen al dat hij de kanker een zo beperkt mogelijke rol in zijn leven wil laten spelen.

Gezinsverpakking

De Chabotten – vier broers, twee ouders en een hond. Eén gezin, zeven stemmen. Voor dit Boekenweekgeschenk bezorgden ze alle zeven een vertelling over hun familiebestaan. 
Boekenweekgeschenk 2024

Has anyone seen Charlotte Salter? (e-book)

The gripping and suspenseful new thriller from the acclaimed Nicci French. A woman missing. A family shattered. But can anyone really vanish without a trace?

Naar zachtheid en een warm omhelzen

Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar daar wacht hem een andere oorlog: de vrouw die door de barse grootvader was aangenomen als 'meid voor dag en nacht' verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol.

In de mist van Golden Gate Park

Een jongeman gaat in 2001 rechten studeren in San Francisco, waar hij een nieuw begin wil maken en creatief schrijverschap ontdekt.

Hogere machten

De jaren dertig van de vorige eeuw. James Welmoed ontmoet Elizabeth van Elzenburg. Hij is een sociaal ambitieuze ambtenaar, geslepen, schijnbaar stoïcijns. Zij is een schrijver in de dop, uitbundig, avontuurlijk, onverslaanbaar bijdehand. Niets hebben ze met elkaar gemeen - behalve dan dat ze niet kunnen ophouden aan elkaar te denken.

Leer me alles wat je weet

Danielle leidt een bewogen leven. Na een aantal vormende omzwervingen vindt ze haar bestemming: ze gaat patiënten bijstaan, 'kenniszoekers' die nog geen medische diagnose hebben. 

Luister

De eenentwintigjarige M. vertrekt in 1989 halsoverkop uit Nederland. Ze gaat in Parijs aan de slag als au pair. De stad, de taal, het werk; in alle opzichten is het een harde reset. 

Nirwana

Een gevierd kunstenaar stamt uit een roemruchte familie. Zijn grootvader speelde een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog: aanvankelijk vecht hij aan Duitse zijde aan het oostfront, maar halverwege de oorlog sluit hij zich aan bij het verzet. Is hij een held of een geslepen opportunist?

Spiegeldagen

Nieuw meeslepend familie-epos van de winnaar van de Boekhandelsprijs 2023. Een prachtige familiegeschiedenis die zich afspeelt in het Spanje van de twintigste eeuw. 

The showman

The inside story of the invasion that shook the world and made a leader of Volodymyr Zelensky

The glass woman (e-book)

When you wake up without your memories, who can you really trust? Iris Henderson wakes up in a hospital bed alone, with no memory of why or how she got there. Moments later, she is introduced to her husband Marcus, a man she does not even recognise. And things only get stranger from there.

{{subjectTitle}}

{{subjectGuides}}

All our experts:

Subjects: Faculty of Medical Sciences