Skip to Main Content

Meer dan alleen medisch!

Iedere UMCG-medewerker heeft toegang tot de hele digitale bibliotheek van de Universiteit Groningen, niet alleen maar het medische deel. De Medische Bibliotheek is ook aanspreekpunt voor niet-medische bronnen

Romans en gedichten

Het zal je verbazen hoeveel romans en gedichtenbundels er te vinden zijn in de bibliotheekcollectie van de RUG en het UMCG! 

Alle beschikbare romans 

Alle gedichtenbundels

De instructies

Mol komt na jaren zijn jeugdvriendin Nora tegen. Die blijkt nu stevig te zijn geradicaliseerd als strijder voor dierenrechten. 
 

In het oog

In het oog' is een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft. 

Alles wat beweegt

De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. 

Café Dorian

Café Dorian bevindt zich in een buitenlandse stad. Het vertoont gebreken en loopt slecht, tot de Hollandse kastelein besluit een kok in dienst te nemen.  

Gezinsverpakking

De Chabotten – één gezin, zeven stemmen. Voor dit Boekenweekgeschenk bezorgden ze alle zeven een vertelling over hun familiebestaan. 

Bloedlijn

Wanneer Alkmaar voor de zoveelste keer wordt aangevallen probeert Katelijne haar brouwerij koste wat kost te beschermen tegen het brute geweld van de West-Friezen. 

The showman

The inside story of the invasion that shook the world and made a leader of Volodymyr Zelensky

Ga je erover schrijven?

Herman Koch beschrijft hoe hij omgaat met zijn kankerdiagnose en blikt terug op ijkmomenten in zijn leven. 

In de mist van Golden Gate Park

Een jongeman gaat in 2001 rechten studeren in San Francisco, waar hij een nieuw begin wil maken en creatief schrijverschap ontdekt.

Leer me alles wat je weet

Danielle leidt een bewogen leven. Na omzwervingen vindt ze haar bestemming: ze gaat patiënten bijstaan die nog geen medische diagnose hebben. 

Luister

De eenentwintigjarige M. vertrekt in 1989 halsoverkop uit Nederland. Ze gaat in Parijs aan de slag als au pair. De stad, de taal, het werk; in alle opzichten is het een harde reset. 

Nirwana

Een gevierd kunstenaar stamt uit een roemruchte familie. Zijn grootvader speelde een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog: is hij een held of een geslepen opportunist?

Spiegeldagen

Nieuw meeslepend familie-epos van de winnaar van de Boekhandelsprijs 2023. Een prachtige familiegeschiedenis die zich afspeelt in het Spanje van de twintigste eeuw. 

Zomeravond

Actrice en schrijver Anna Drijver neemt je mee op reis langs haar favoriete verhalen. Verhalen die haar raken, verhalen die jou vervoeren. 

Naar zachtheid en een warm omhelzen

Een negenjarige jongen tijdelijk opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar daar wacht hem een andere oorlog: de meid verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol.

Has anyone seen Charlotte Salter? (e-book)

The gripping and suspenseful new thriller from the acclaimed Nicci French. A woman missing. A family shattered. But can anyone really vanish without a trace?

Hogere machten

De jaren dertig van de vorige eeuw. James Welmoed ontmoet Elizabeth van Elzenburg. Niets hebben ze met elkaar gemeen - behalve dan dat ze niet kunnen ophouden aan elkaar te denken.

The glass woman (e-book)

When you wake up without your memories, who can you really trust? 

Bronnen op onderwerp

Een greep uit het RUG-brede aanbod van library guides met overzichten van publicaties en databases op onderwerp:

Your Library Contact

Profile Photo
Guus van den Brekel
Contact:
Medical Information Specialist & Pure coordinator UMCG
Pure issues: pure@umcg.nl
Open Access issues: openaccess@umcg.nl
Reference management issues: refman@umcg.nl
+31503616194
Website Skype Contact: digicmb

{{subjectTitle}}

{{subjectGuides}}

All our experts:

Subjects: Faculty of Medical Sciences