Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Vraag 1 + antwoord

Is informatie die je vindt op het internet minder betrouwbaar dan informatie uit wetenschappelijke tijdschriften waarop de UB een abonnement heeft?

 

Antwoord:

Informatie die je vindt op het internet is niet per definitie minder betrouwbaar dan informatie uit wetenschappelijke tijdschriften van de UB. Omdat echter iedereen alles op het internet kan plaatsen en de kwaliteitscontrole die bij wetenschappelijke tijdschriften gegarandeerd is hier veelal ontbreekt, is het extra belangrijk zelf de informatie grondig op betrouwbaarheid te beoordelen.

Vraag 2 + antwoord

Waarom is 'peer review' een goede indicatie voor de betrouwbaarheid van informatie?

 

Antwoord:

Peer review is een zeer goede indicatie voor de betrouwbaarheid van informatie, omdat in het proces van peer review meerdere deskundigen de informatie kritisch beoordelen. Wanneer een artikel 'peer reviewed' is, mag je uitgaan van de betrouwbaarheid en kwaliteit van de inhoud van zo'n artikel.

{{subjectTitle}}

{{subjectGuides}}

Questions? Ask the experts: